ΘΩΜΑΣ Ε.ΣΟΛΔΑΤΟΣ

 

  

`

 

 

 

   

 

                  "Πάτησα στις πλάτες των προγόνων μου και μπόρεσα και είδα πίσω από τα τείχη του καιρού μου"     

                                                                                        lbert Einstein)

 

                 

 

 

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΘΩΜΑ Ε. ΣΟΛΔΑΤΟΥ

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Νεοχώρι  Λευκάδος στις  15-10-1964.

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:  Έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών.

ΣΠΟΥΔΕΣ : 1. Είχε τη μεγάλη τύχη και ευλογία να αποφοιτήσει από το ίδρυμα της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής σχολής  στο Χαλάνδρι της Αθήνας, η οποία στη γένεσή της διοικήθηκε από τον άγιο του αιώνα μας, τον άγιο Νεκτάριο. Οι πλείστοι των καθηγητών της  ήταν καθηγητές του Παν/μίου Αθηνών και συντέλεσαν σημαντικά στη διάπλαση του χαρακτήρα και του ήθους του.  2. Πτυχιούχος της Θθεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών   3. Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, απόφοιτος του ωδείου 'ΣΚΑΛΚΩΤΑ" με διευθυντή το Λυκούργο Αγγελόπουλο με πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό 4.  Αποφοίτησε (2014) από το Μεταπτυχιακό Τμήμα "Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης" του Πανεπιστημίου  Αιγαίου και εκπόνησε πρωτότυπη διπλωματική εργασία με τίτλο "Περιβαλλοντικές προσεγγίσεις σε σχέση με την αειφόρο ανάπτυξη στο "Ευχολόγιο" της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας", καταδεικνύοντας έτσι,  την άρρηκτη σχέση της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστης με το  φυσικό & ανθρωπογενές Περιβάλλον. 5. Για το ακαδημαϊκό έτος 2014-΄15 επιλέχθηκε και παρακολουθεί την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. [Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπ/σης (Ε. Π. ΠΑΙ. Κ.), η οποία προσφέρει σε εκπαιδευτικούς και μη, εξειδικευμένη και βαθιά Παιδαγωγική Κατάρτιση].

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ:  Κέντρο Κορίνθου (1988). Μονάδα ΜΚ. Τ. Π. Αλεξανδρούπολης. Tου ανατέθηκε και στις δύο στρατιωτικές μονάδες το καλλιτεχνικό μουσικό τμήμα του στρατοπέδου με πολλές πλούσιες εκδηλώσεις μέσα και έξω από αυτό.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Εργάζεται 20 χρόνια  (1994-2014) ως καθηγητής στη Β'/θμια  Εκπαίδευση Δωδεκανήσου. Από το 2006-2014 Υποδ/ντής Γυμνασίου Καλυθιών (2010-2011 Δ/ντής).

 

ΓΛΩΣΣΕΣ: Αγγλική [καλή γνώση, Β2]

 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ:

  • Μουσικός και Πρωτοψάλτης σε πολλούς ενοριακούς ναούς των Αθηνών και της Ρόδου από το 1990.Σήμερα ψάλλει στον Ι. Ν. Α. Γεωργίου Μαλώνας, Ρόδου.

  • Διατέλεσε μέλος της "Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας" με διευθυντή τον Λυκούργο Αγγελόπουλο με  πολλές συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος.

  • Μέλος και διοργανωτής πολλών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων με σκοπό την  διαφύλαξη και την προαγωγή  της Εθνικής μας Μουσικής παράδοσης, όπως την επεξεργάστηκε και την υπομνημάτισε ο μεγάλος δάσκαλος Σίμων Καράς, του οποίου το έργο, ως δάσκαλος της  πολύτιμης εθνικής μας μουσικής μας  κληρονομιάς  συνεχίζει.

  • Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες και δημιούργησε την ιστοσελίδα του σχολείου του, μαζί με άλλους άξιους συναδέλφους του.

  • Το Μάρτιο 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο του διπλό CD "Ο Μικρός και ο Μέγας Παρακλητικός Κανών προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου ", το οποίο διατίθεται στα ειδικά  καταστήματα μουσικής. Υπό έκδοση είναι η ηχογράφηση: "Μεγάλη Εβδομάς".

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 

  • Μπορείτε να δείτε τα σχέδια μαθημάτων για κάθε τάξη ξεχωριστά από  εδώ

  •  Για την Γ΄ Τάξη εδώ

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Πατήστε εδώ

 

Κεντρική σελίδα Επάνω