ΙΣΤΟΡΙΚΟ

 

  

`

 

 

                               

  Το Γυμνάσιο Καλυθιών ιδρύθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά ,το Δεκέμβριο του 1984. Συστεγάστηκε αρχικά με το Δημοτικό σχολείο, όπου του παραχωρήθηκαν 3  απαραίτητες διδακτικές αίθουσες. Ως γραφείο Γυμνασιάρχη και καθηγητών χρησιμοποιήθηκε το μικρό υπόγειο όπου παλαιότερα γινόταν διανομή συσσιτίου. Όταν αυξήθηκε το μαθητικό δυναμικό χρησιμοποιήθηκε ακόμα και ο νάρθηκας της εκκλησίας! Το 1987 αγοράστηκαν 4 λυόμενες αίθουσες, από τον τότε κοινοτάρχη κ. Στέφανο Κυριαζή και το κοινοτικό Συμβούλιο. Έτσι, οι αίθουσες έγιναν 6. Μετά από έντονες πιέσεις η πολιτεία με καθυστέρηση θεμελίωσε το σημερινό σχολείο και το Σεπτέμβρη του 1992 μετακόμισαν  και εγκαταστάθηκαν οι μαθητές  στο δικό τους χώρο. Ο τότε πρόεδρος και δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ι. Ιατρίδης βοήθησε  και μαζί με τις σχολικές επιτροπές  εξόπλισαν το σχολείο με τον απαραίτητο σχολικό εξοπλισμό, και το σχολείο λειτούργησε αρχικώς με 3 τμήματα. Σήμερα έχει 9 τμήματα και  αυξάνονται συνεχώς. Το 2008 με κονδύλια της Νομαρχίας και του Δήμου Καλλιθέας κλείστηκε το σχολείο με τζαμαρίες, κλείστηκαν κοινούριες αίθουσες,αλλάχθηκαν τα πλακίδια του εσωτερικού χώρου με αντιολησθητικά και φτιάχθηκε το 5χ5 που είναι ένα αληθινό κόσμημα για το σχολείο.Το 2011-2012 με πρωτοβουλία του σχολείου  και της  Δημοτικής Ενότητος Καλλιθέας προσαρτήθηκαν στο σχολείο δύο λυόμενες αίθουσες που μεταφέρθηκαν από το 1ο Δημοτικό σχολείο Καλυθιών (Καλλιμάθειο)- λόγω της ίδρυσης καί και 2ου Δημοτικού Σχολείου-για να ενταχθούν στο λειτουργικό πρόγραμμα του σχολείου.Οι  διευθυντές του σχολείου  κατά χρονολογική σειρά που υπηρέτησαν είναι  οι εξής:

            ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΥΘΙΩΝ  1984-2014

 

1.  Λογοθέτης Ιωάννης    1984-1986

(ΠΕ01)

                                                     - ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

2. Φουρτούνης Μιχάλης 1986

(ΠΕ03)

                                                     - ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

              3.Χατζηδιάκου     Αναστασία  (ΠΕ02)

   [1987-2000]

  

 

Η Χατζηδιάκου Αναστασία γεννήθηκε στις Καλυθιές Ρόδου το Νοέμβρη του 1943. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Διορίστηκε το 1968 στην Κάρπαθο και στη συνέχεια  υπηρέτησε σε σχολεία της πόλεως Ρόδου, το Βενετόκλειο εξατάξιο γυμνάσιο, το Καζούλιο, καθώς και στο νυχτερινό εξατάξιο σχολείο. Από το Σεπτέμβρη του 1987 τοποθετήθηκε στο Γυμνάσιο Καλυθιών ως διευθύντρια για 13 συναπτά έτη, απ΄ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι μητέρα δυο παιδιών και αναπτύσσει  ακόμα και σήμερα έντονη κοινωνική και πολιτιστική δράση. Είναι μόνιμη κάτοικος Καλυθιών και είναι παντρεμένη με τον Στέργο Φλεβάρη.

 

4.Γιαντσίδης   Γεώργιος [2000--2001 και 2006-2007]

(ΠΕ04)

 

 Ο Γιώργος Γιαντσίδης γεννήθηκε το 1957 στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας και  σπούδασε στο Χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Ένωσης Χημικών και της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Α΄ Δωδεκανήσου. Πιστεύει ότι η ενεργοποίηση των θεσμών της σχολικής κοινότητας και η ουσιαστική συνεργασία μεταξύ τους είναι καθοριστικοί παράγοντες για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου .Έτσι, διετέλεσε: Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Ν. Αιγαίου της Ε.Χ. Πρόεδρος και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης γονέων και κηδεμόνων της  Καλλιθέας Ρόδου και διευθυντής του Γυμνασίου Καλυθιών. Σήμερα υπηρετεί ξανά ως διευθυντής στο Γυμνάσιο Καλυθιών, μετά την συνταξιοδότηση του κ. Α. Μπρόκου. Από αυτή τη θέση αγωνίζεται για την προβολή και το «άνοιγμα» του σχολείου στην τοπική κοινωνία. Γι’ αυτό υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά στους θεσμούς της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. Επίσης δραστηριοποιείται με ομάδες μαθητών σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Αγωγής Σταδιοδρομίας.

5. Κοκκαλίδης   Σταύρος    

  (ΠΕ03)

                   [2001-2002]

      

       

Εργάζεται στην εκπαίδευση από το σχ. έτος 1983-84..Υπηρέτησε ως προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων Γενικής Παιδείας στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου το σχ. έτος 2002-2003.Υπηρέτησε ως διευθυντής στο Γυμνάσιο Καλυθιών Ρόδου το σχ. έτος 2001-02 και  ως  υποδιευθυντής στο 1ο ΤΕΛ Ρόδου το σχ. ετ. 1995-96. Είναι ο συντονιστής της Επιτροπής Επιμόρφωσης Δωδεκανήσου της πράξης «Επιμόρφωση εκπ/κών στην Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΚτΠ. Είναι  Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Παραρτήματος Δωδ/σου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) , πρόεδρος της Α.Ε. «ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ», μέλος του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕΔ, καθώς και αναπληρωματικό αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Δωδ/σου και του ΑΠΥΣΔΕ Νοτίου Αιγαίου. Διετέλεσε αντιπρόεδρος και Γεν. Γραμματέας της Α΄ ΕΛΜΕΔ και Γεν. Γραμματέας της ΕΜΕ (Παράρτημα Δωδ/σου) επί σειρά ετών.
Θεωρεί πως η ανάπτυξη της εκπ/κής τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, είναι ένα πολύ σημαντικό αλλά και επίμαχο θέμα, διότι μεταβάλει τους όρους της παιδαγωγικής πράξης και προκαλεί νέες εκπαιδευτικές συμπεριφορές. Η χρήση των εκπ/κών τεχνολογιών διευκολύνει, επιταχύνει και προάγει τη μάθηση. Το ζήτημα είναι πως αντιδρά η εκπ/κή κοινότητα σ' αυτές τις αλλαγές.

 
6.. Μπρόκος Αντώνιος   (ΠΕ11)

                 [2002-  2006]

              

 

Γεννήθηκε το 1948 στη Ψίνθο. Φοίτησε στο εξατάξιο Βενετόκλειο Γυμνάσιο. Το 1970 παίρνει πτυχίο από το ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Διορίστηκε το 1972 στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου. Υπηρέτησε ακόμα στο Γυμνάσιο Σορωνής, στο Οικονομικό Γυμνάσιο Ρόδου και στο Βενετόκλειο-1ο Λύκειο Ρόδου. Από το 1986-1990 υπηρετεί ως Υποδιευθυντής στο 1ο Λύκειο Ρόδου. Για 2 χρόνια υπηρετεί με απόσπαση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως σύμβουλος, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αθλητισμού Δωδεκανήσου, μέλος της ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, μέλος της ΠΕΠΦΑ. Υπηρέτησε στα Δ.Σ. ΕΚΓ και ΕΑΚ. Παρακολούθησε σεμινάρια Δ/ντών-Υποδιευθυντών. Δίδαξε σε σεμινάρια επιμόρφωσης νεοδιόριστων καθηγητών. Υπηρέτησε  ως διευθυντής στο Γυμνάσιο Καλυθιών από το Σεπτέμβρη του  2002 έως τον Ιούνιο του 2006. Πιστεύει ότι ο ρόλος του σχολείου είναι να μορφώνει και να παιδαγωγεί τα παιδιά μας, με στόχο να αποκτούν εφόδια, δεξιότητες και κυρίως βάσεις για ομαλή κοινωνική ένταξη και βέβαιη επαγγελματική επιτυχία. Το σχολείο προσπαθεί να εμφυτεύσει αρχές και αξίες στους μαθητές. Οι καθηγητές σέβονται την προσωπικότητα των μαθητών, φροντίζουν  για την πρόοδό τους και τους προσφέρουν παιδεία διανοητική, ηθική και κοινωνική, αφού από την ποιότητα της εκπαίδευσης εξαρτώνται η πρόοδος, η οικονομική ανάπτυξη, ο πολιτισμός και η συνοχή της κοινωνίας.

7. Χατζηδιάκου Δέσποινα

  (ΠΕ11)

                        [2007- 2010]

             

                                         

Γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Υγιεινής και, στο ίδιο πανεπιστήμιο, έκανε δεύτερη ειδίκευση πάνω στα «Παιδαγωγικά και Αγγλικά σε πολιτισμικές ομάδες». Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον Καναδά πάνω στην «Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης» με θέμα «Φυσική Αγωγή και η κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού» και ακολούθως στο Λονδίνο πάνω στη «Διοίκηση και οργάνωση της Εκπαίδευσης» με θέμα «Φύλο, διοίκηση και σύγκρουση στο Ελληνικό Σχολείο». Σήμερα εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα «Φύλο, Διοίκηση και Οργάνωση της Εκπαίδευσης. η σύγκρουση στα σχολεία». Εργάζεται από το 1984 ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής σε διάφορα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια της Ρόδου αλλά και του Λονδίνου καθώς και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια ποικίλου περιεχομένου, παρέχοντας πλούσια συγγραφική δραστηριότητα, με δημοσιεύσεις στα πρακτικά των συνεδρίων αυτών. Είναι υπεύθυνη διαφόρων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Ως διευθύντρια του Γυμνασίου Καλυθιών προώθησε την ένταξη του σχολείου στα «Οικολογικά Σχολεία» πιστεύοντας ότι η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές αποτελεί σημαντικό στοιχείο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας τους αλλά και στην κοινωνικοποίησή τους.

Βλέπε περισσότερα  ****
 

          

8.  ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΘΩΜΑΣ

  (ΠΕ01)

                                  [2010- 2011]

 

 

Γεννήθηκε στην Λευκάδα το 1964. Πτυχιούχος της θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών & Διπλωματούχος Βυζαντινής Παραδοσιακής Μουσικής. Εργάζεται 20 χρόνια στη Β'/θμια  Εκπαίδευση Δωδεκανήσου. Από το 2006-2014. Υποδ/ντής Γυμνασίου Καλυθιών (2010-2011 Δ/ντής του σχολείου). Μουσικός & Πρωτοψάλτης σε πολλούς ενοριακού ναούς των Αθηνών και της Ρόδου από το 1990. Σήμερα ψάλλει στον Ι. Ν. Α. Γεωργίου Μαλώνας, Ρόδου. Διατέλεσε μέλος της "Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας" με διευθυντή τον αείμνηστο  χοράρχη και πρωτοψάλτη Λυκούργο Αγγελόπουλο με  πολλές συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος. Μέλος και διοργανωτής πολλών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων με σκοπό την  διαφύλαξη και την προαγωγή  της Εθνικής μας μουσικής Παράδοσης, όπως την επεξεργάστηκε και την υπομνημάτισε ο μεγάλος δάσκαλος Σίμων Καράς, του οποίου το έργο, ως δάσκαλος της μουσικής μας  κληρονομιάς  συνεχίζει. Το 2014 αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό Τμήμα "Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση" του Παν/μίου Αιγαίου και εκπόνησε πρωτότυπη διπλωματική εργασία με τίτλο "Περιβαλλοντικές προσεγγίσεις σε σχέση με την αειφόρο ανάπτυξη στο "Ευχολόγιο" της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας" καταδεικνύοντας έτσι,  την άρρηκτη σχέση της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστης με το  φυσικό & ανθρωπογενές Περιβάλλον.

Βλέπε περισσότερα    F

            9. ΝΤΑΝΑΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

                                (ΠΕ 09) 

                              (2011-     )

Γεννήθηκε  στη Ρόδο το 1957. Απεφοίτησε από το εξατάξιο Βενετόκλειο Γυμνάσιο Ρόδου το 1975.Πήρε το πτυχίο της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά το 1980. Φοίτησε και στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου, όπου και πήρε το πτυχίο του το 1985. Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αιγαίου τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης το 1995. Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα τελευταία είκοσι έξι χρόνια. Τοποθετήθηκε  διευθυντής του Γυμνασίου Καλυθιών μετά τις κρίσεις του ΠΥΣΔΕ Δωδεκανήσου το καλοκαίρι του 2011. Τα τελευταία τρία  χρόνια είχε διατελέσει Υποδ/ντής στο 4ο ΓΕ.Λ Ρόδου.

                                          ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Κεντρική σελίδα Επάνω ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ [Π.Ε.Κ] ΑΡΘΡΑ   ΜΑΘΗΤΩΝ PHOTOS - VIDEOS TMHMATA ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ NEW  PHOTOS ΑΡΘΡΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΔΑΚ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑ